Let's embrace a culture of World-Wise giving!  

Less stuff, more meaningful gifts with a story

Duurzaam Verlanglijstje

Maak samen met jouw kind een duurzaam verlanglijstje! 

Kadootjes geven en krijgen heeft iets magisch vooral met Sinterklaas; de voorpret, de glimlach en napret! Maar dit geldt jammer genoeg niet voor iedereen want hoe zit dat met onze planeet en de bewoners ervan? Waar komen al die spullen vandaan? Sta jij met je kinderen ook wel eens stil bij hoe hun reis eruit moet hebben gezien en wat er daarna met ze gebeurt? Hoe en door wie ze geproduceerd zijn?  

En zeg nou zelf: hoe vaak krijg je een kado dat een positieve bijdrage levert voor de mens en onze wereld? 

Nog veel te weinig en dat willen wij veranderen, samen met jou. Wij noemen het WereldWijs geven, een waardevol concept dat meegroeit met je kind. Op de gepersonaliseerde WeDunia pagina deel je jullie cadeau Waarden en Wensen en voeg je eenvoudig cadeauwensen met externe links en keuzes vanuit WeDunia Kado Inspiratie toe. Deze zit boordevol inspiratie met duurzame suggesties zoals donaties, adopties, belevenis en tweedehands cadeaus. En natuurlijk is er ruimte voor droom cadeaus, maar dan met de duurzame twist die onze wereld nu meer dan ooit nodig heeft.

In aanloop tot Sinterklaas hebben wij naast het online verlanglijstje ook een afdrukbaar duurzaam verlanglijstje gemaakt. Een leuke activiteit om samen met je kind te doen en een andere kijk en bewustwording over spullen te krijgen! Het is een interactieve manier om uit te leggen dat ook Sinterklaas en de Pieten onze planeet en mensen willen verrijken en koesteren.

Als je op tijd begint is de verleiding door tijdsdruk en overload aan marketing minder groot. Het zoeken naar de juiste tweedehands kado’s kan net iets meer tijd kosten. Op Marktplaats, Vinted of op de speelgoedruilmarkten van Swap Sint vind je zeker wat je hartje begeert. 

Leuke vóór-opdracht: voordat jullie aan de slag gaan met het online of afdrukbare verlanglijstje vraag je jouw kind eerst zijn speelgoed te tellen, niet alle knikkers en losse legoblokjes 😉 en aan te geven met welk speelgoed al een tijd niet meer wordt gespeeld. Als je de verdieping in wilt gaan zijn de lessen van Club Kakatua kidsclub een aanrader! Deze zijn gemaakt door leerkracht Tessa Hoogeland van de Duurzame Klas

Het duurzame verlanglijstje en de cadeau suggesties zijn onderdeel van de Ouders Toolkit van onze nieuwe December WereldWijs beweging. Blijf ons volgen voor de ultieme WereldWijze schoen- en zak van de Sint cadeautjes! 

Minder is tijdens ‘December WereldWijs’ Meer.

Samen maken we meer impact, meer groen, meer verandering en betekenis!